Саопштење за јавност

Општински одбор Српске напредне странке у Кладову најоштрије осуђује недавне "испаде" од стране опозиционих лидера у којима прете и позивају на насиље, тачније на ликвидацију председника Србије Александра Вучића и председнице Владе Ане Брнабић.

Приликом гостовања на тајкунској телевзији "Нова С" некадашњи истакнути члан ДС-а Бојан Пајтић позвао је насиље, тачније запретио лустрацијом и поручио како председника Вучића, као и Ану Брнабић, председницу Владе треба "сместити у затвор и забранити им политичко деловање", као и да "све друге медије у Србији треба укинути и угасити а оставити само Н1 и Нова С".

Ово пропагирање медија са којих се свакодневно могу чути поруке мржње према председнику Вучићу и Влади Републике Србије само показује јасну намеру да се дестабилизује друштво и да се унесу немири међу грађане у овим тешким тренуцима за нашу земљу и наш народ.

Такође, социолог и професор Јово Бакић је гостујући у емисији "Утисак недеље" призвао "крв на улицама Београда" и поручио како би волео да народ јури председника Вучића и чланове Српске напредне странке по улицама главног града, због чега ће они морати да скачу у реку?!

У време када се протести опозиционог дела Србије организују под слоганом "Стоп насиљу" слати овакве поруке које пропагирају управо насиље и терор над грађанима ове земље представља врхунац немоћи и безидејности опозиције да се на легитиман и пристојан начин супротставе председнику Вучићу.

Али, у једном се можемо сложити са господином Бакићем, а то је реченица коју је изговорио у "Утиску недеље" а која гласи: "Сви знамо да не можемо да победимо СНС на изборима" и то је суштина.

И Пајтић и Бакић и сви други који малтретирају народ и блокирају мостове Београда знају да СНС и председник Вучић имају огромну подршку народа и да на демократским и фер изборима немају никакве шансе.