СТОП ЛАЖИМА О ХАВАРИЈСКОМ ИСКЉУЧЕЊУ ВОДЕ

Повереништво ОО СНС одбацује све неаргументоване коментаре на друштвеним мрежама у којима појединци користећи се лажима у јавност настоје да пренесу искривљену верзију дешавања након хаварија на главном водосистему због којих су мештани града и приградских насеља Костол и Кладушница имали проблема са водоснабдевањем. Напредњаци никада не беже од одговорности ако се утврди да је било пропуста, али тврдње о томе да Кладово у континуитету данима нема воду за пиће, наводи о нестручности, о недостатку делова и о неорганоизованости током радова екипа које су на мочварном терену на отклањању кварова биле ангажоване 12 и више сати најблаже речено су некоректне. СНС не жели да полемише са “стручњацима који све знају”, али жели да истакне одговоран приступ запослених у служби одржавања у ЈП "Јединство”, подршку “Ђердап-услуга” и ХЕ “Ђердап” као и других јавних предузећа са подручја општине Кладово, затим Компаније “Текијанка”, фирме “Гаман” и Миленка Леповића директора бродоградилишта “Шипјард" јер су на делу потврдили колико брину о локалној заједници. Кадрови СНС дали су немерљив допринос да се ублаже недаће мештана у период без водоснабдевања јер су се за време радова грађани водом за пиће снабдевали из цистерни које су биле на бројним локацијама у граду. У новонасталој ситуацији општина Кладово обезбедила је комби за превоз пацијената на хемодијализу до Неготинског здравственог центра. С обзиром да је у року од два дана на истом месту дошло до хаварија које су прекинуле водоснабдевање председник општине Кладово Саша Николић наложио је да се детаљно испитају околности које су довеле до кварова и ако се утврди да је на то утицај имао људски фактор против одговорних биће покренут дисциплински поступак. Тако ради одговорна власт која жели да свим грађанима обезбеди квалитетне услове за живот, јер ће на основу Владе Републике Србије ускоро почети реализација Пројекта који подразумева реконструкцију водоводне и канализационе мреже у сваком делу Србије, наводи се у Саопштењу за јавност Повереништва ОО СНС Кладово уз извињење грађанима општине Кладово због проблема које им је донело хаваријско искључење воде за пиће.