Вести

Дан особа са инвалидитетом

Међународни Дан особа са инвалидитетом, ове године је у удружењу „Нада“, обележен посетом председника општине Кладово, Саше Николића, потпредседнице Владе Републике Србије, Зоране Михајловић и амбасадора САД  у Србији, Ентони Годфрија.

Они су заједно исказали жељу да дају подршку у даљем раду  Удружења и јачању мотисивисаности чланова да се никад не осете усамљеним, јер држава активно ради на помоћи и заштити свих становника  како би били равноправни чланови друштва.

Током разговора и дружења са члановима друштва "Нада", председник општине Саша Николић је истакао да ће локална заједница наставити да ради на унапређењу положаја особа са инвалидитетом.

Из овогодишњег буџета општине Кладово, издвојено је 774.000 динара за реализацију пројекта у области социјалне и дечје заштите "Рука подршке" које спроводи друштво „Нада“.

Чланови удружења "Нада" су поводом обележавања Дана особа са инвалидитетом, подарили граду пригодне радове настале у креативним радионицама.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се сваке године 3. децембра са циљем да се промовише пуно и равноправно учешће особа са инвалидитетом.

Тај датум за Међународни дан особа са инвалидитетом, Уједињене нације су прогласиле 1992. године. Кладовско Удружење "Нада" основано је 16. децембра 2001.године и две деценије окупља чланове различитог узраста и инвалидитета и има максималну подршку локалне заједнице.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs