Вести

ДОНАЦИЈА ВЛАДЕ ЈАПАНА ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ У КЛАДОВУ

Данас је у 10 часова у Влади Републике Србије, одржана церемонија потписивања уговора у оквиру Програма донација за основне потребе становништва између Амбасаде Јапана у Србији и установа из четири локалне самоуправе.

Испред општине Кладово присуствовали су в.д. директор Здравственог центра у Кладову, доктор Дејан Чучулановић и заменик председника општине, Бојан Божановић који се обратио скупу захваљујући на вредној донацији Владе Јапана:

"Изузетно ми је драго као представнику најлепше општине из Доњег Подунавља, да смо данас овим лепим поводом окупљени заједно са нашим пријатељима у Влади Републике Србије".

Захваљујући Амбасади Јапана, која већ традиционално реализује донаторске програме у Републици Србији, ове године се и наш кладовски Здравствени центар, успешним аплицирањем уписао на листу примаоца донације од Владе Јапана.

Главни приоритет општине Кладово је безбедност и здравље наших становника па ова донација Здравственом центру има јако велики значај за нас и наше грађане.

Пројектом опремања Здравственог центра Кладово обезбеђена је медицинска опрема: гастроскоп, колоноскоп, бронхоскоп и пратећа опрема у вредности од 75.950 евра.

За Здравствени центар у Кладову, Општу болницу у Алексинцу, Центар за развој локалних услуга социјалне заштите у Врању и ЈКП "Градац" у Тутину, Влада Јапана обезбедила је 269.455 евра.

Укључујући ове грантове, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године, износи преко 15 милиона евра.

Влада Јапана пружа финансијску помоћ неопходну за спровођење пројеката који ће допринети економском и социјалном развоју земље.

Животна средина, здравствена заштита, образовање и социјална заштита су главне области интересовања ове Владе. Од 1999. године у Републици Србији реализовано је 246 ПОПОС пројеката који премашују износ од 510 милиона евра.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs