Вести

Гради се канализација у Великој Врбици

У оквиру реализације пројекта "Чиста Србија" у Великој Врбици, у току су радови на изградњи нове канализационе мреже, укупне дужине 7567 метара, које је обишао Саша Николић, председник општине Кладово.

То је једна од шест локација у општини Кладово, која ће добити 41 километар канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода у приградском насељу Костол и у МЗ Подвршка.

До сада је положено 300 метара цеви пречника 250 милиметара и бетонирано 15 шахти.

Радови на првом од пет сливова одвијају се планираном динамиком, наводи Никола Вуковић, помоћник председника општине Кладово.

Мештанима Велике Врбице недостатак канализације задавао је бројне проблеме, па се надају да ће се након завршетка радова решити деценијских мука.

План је да канализацију, осим мештана Велике Врбице, добију и становници приградског насеља Рит, као и мештани у делу Брзе Паланке, Велике Врбице, Рткова и Корбова, док ће нову канализациону мрежу дужине 11 километара добити мештани у насељу Подвршка.

Инвестицију у нову канализациону мрежу у оквиру пројекта "Чиста Србија" са 21,3 милиона евра финанасира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs