Вести

Градови у фокусу 2023

На позив потпредседнице Владе Републике Србије и министарке културе, Маје Гојковић, у Палати Србија, одржан је 19. јуна састанак са представницима 33 локалне самоуправе, чији пројекти су подржани за суфинансирање из области културе кроз конкурс "Градови у фокусу 2023".

Председник општине Кладово, Саша Николић, присуствовао је састанку са министарком културе на коме су представљени кораци за реализацију пројеката подржаних од стране Министарства културе кроз овај конкурс.

Општини Кладово за пројекат "Библиотека-култура читања" опредељена су средства за суфинансирање адаптације и енергетске санације Дома културе у Кладову у износу од осам милиона динара.

Општина Кладово ће определити око четири милиона сопственог учешћа, како би се централно место дешавања најбитнијих културних догађања плански, по приоритетима обновило и користило за безбедну и квалитетну реализацију програма из области културе.

Обнова Дома културе је у претходном периоду започета реализацијом пројеката на санацији, реконструкцији и адаптацији овог објекта који су суфинансирани од стране Министарства правде и Министарства културе уз учешће Општине Кладово.

 

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs