Вести

Кампања "16 дана" против насиља над женама

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, и амбасадор САД у Београду, Ентони Годфри, и њихови сарадници били су импресионирани после обиласка изложбе ручних радова Удружења домаће радиности "Мисија Креатива", које је основано са циљем да сачува и негује традицију и заборављене старе занате и рукотворине.

"Стратегијом за родну равноправност и Стратегијом за спречавање и борбу против родно заснованог насиља над женама и насиља у породици имамо све основе да будемо још гласнији и упорнији у нашој заједничкој борби против свих облика насиља над женама", истакла је Зорана Михајловић.

Глобална кампања "16 дана активизма против насиља над женама" у целом свету спроводди се од 25.новембра Међународног дана борбе против насиља над женама, а завршава се 10.децембра Међународним даном људских права.

Поруке у кладовском Дому културе су јасне: Не окрећемо главу од насиља, оно није приватна ствар, родно засновано насиље је недопустиво.

"Сваки вид насиља треба пријавити надлежним органима, јер само тако можемо градити друштво које ће бити толерантније и сигурније, а нашој деци омогућити да стварају будућност која ће бити боља ако данас сви заједно радимо на томе", нагласио је Саша Николић, председник општине Кладово.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs