Вести

Општина Кладово даривала прворођену бебу

Прва беба рођена у кладовском породилишту ове године је дечак Виктор. Мајка је на свет донела здравог малишана 5. јануара у 6:50 сати, тешког 3.350 грама и дугог 54 центиметара.

Већ по традицији, председник општине Кладово, Саша Николић и његов заменик Бојан Божановић, уз присуство помоћника Невенке Болдорац и Славољуба Малетића и начелника Општинске управе, Душана Белића, посетили су мајку и бебу у породилишту ЗЦ "Кладово" и том приликом уручили златник и пригодан поклон.

"Ово је део прелепе приче и традиције коју општина Кладово сваке године, после новогодишњих празника спроводи, и са великом радошћу. Родио се један Виктор као знак победе у нека боља времена са надом да ће нови дани у овој години донети све лепо нашој општини и становницима. Председник општине је дошао да уручи поклоне са лепим жељама и мајци и детету, да са здрављем и са срећом уђу у нову годину, а ми да будемо срећни да се овако лепих догађаја, са што више беба, још више дешава и да се демографска слика наше општине поправи", истакла је Невенка Болдорац, помоћник председника општине Кладово.

У разговору са др Мирољубом Цветковићем, гинекологом, и бабицама Душицом Субашић и Леом Крстић, сазнајемо да је 2023. године рођена 101 беба, 53 дечака и 48 девојчица.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs