Вести

ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" СВЕЧАНОМ АКАДЕМИЈОМ ПРОСЛАВИЛА ДАН ШКОЛЕ

Свечана академија поводом обележавања Дана ОШ "Вук Караџић", одржана је данас, уз присуство највишег руководства општине, учитеља, наставника и гостију у биоскопској сали Библиотеке "Центар за културу Кладово".

Гордана Јовановић, директор школе, истакла је да "захваљујући наставницима, а пре свега ђацима и њиховим резултатима на такмичењима широм земље, ова школа успешно чува готово двовековну традицију".

Обраћајући се присутнима Саша Николић, председник општине Кладово, честитао је свим учитељима, наставницима, ученицима и особљу школе значајан јубилеј-187 година постојања.

"Учитељи и наставници представљају важну карику у васпитању и образовању наше деце. Кроз учење, разговор, дружење али и игру указујете им на праве ствари, на пут којим ће ићи. Овогодишњи слоган, у недељи обележавања рођендана школе "Ко има друга има све", ђацима скрећете пажњу да је другарство нешто најважније и најлепше што треба неговати и чувати. Локална самоуправа доста улаже у стварање бољих услова за одвијање наставе а наставиће и убудуће са улагањем у образовање, јер деца су будућност кладовске општине", рекао је Николић.

Уз пригодан културно-уметнички програм ученика Основне школе "Вук Караџић" подељене су и награде ђацима за постигнуте најбоље резултате на ликовном и литерарном конкурсу.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs