Вести

ОТВОРЕНO ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ У ПАРКУ "ЈЕЗЕРО"

Уз музички програм и Деда Мраза, који је дечици Предшколске установе "Невен" поделио новогодишње пакетиће, данас је отворено реконструисано игралиште за децу у градском парку "Језеро".

Отварању паркића присуствовало је руководство општине, Туристичка организација, директорка и васпитачи ПУ "Невен" и бројни родитељи. Саша Николић, председник општине Кладово, рекао је да су испунили обећање дато пре пар месеци да ће парк бити уређен.

"Поставићемо и видео мониторинг јер желимо да сачувамо леп парк, да буде огледало града. Ово није једини уређен паркић у овој години. Планирамо да, следеће године, уредимо дечје паркове и по Месним заједницама", истакао је Николић.

Играње у овом паркићу представљаће малишанима право задовољство јер је постављено мноштво нових и занимљивих справа.

Малишанима су на располагању мултифункционални комплекс са две и четири куле, металне љуљашке са по два седишта и такозвано "гнездо", њихалице на опрузи у облику мотора, коњића и патке.

Деца ће уживати и на пењалици-пирамиди, металној вртешки и клацкалици. У лепом парку, постављени су вишенаменски реквизити у облику брода и рибарске мреже и интерактивни панели за цртање.

Локална самоуправа определила је новац из буџета за уређење дечјег игралишта, а испоручилац реквизира су "Еко про" из Гајдобре и "Сомбор електро" из Сомбора.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs