Вести

"ПАЖЉИВКО" УЧИ ДЕЦУ КАКО ДА СЕ ПОНАШАЈУ У САОБРАЋАЈУ

Представници Агенције за безбедност саобраћаја, у сарадњи са општином Кладово и локалним Саветом за безбедност саобраћаја, у холу ОШ "Вук Караџић" у Кладову, за најмлађе школарце организовали су представу "Пажљивко".

Поред деце, представи су присуствовали и Саша Николић, председник општине Кладово, Бојан Божановић, заменик и Славољуб Малетић, помоћник председника општине.

Саша Николић, председник општине Кладово, апелује да возачи поштују саобраћајне прописе у зони школе, да спорије возе и посебну пажњу обрате на нашу децу.

Локална самоуправа је, у протеклих пар година, уредила пешачке стазе ради веће безбедности деце, суграђана и туриста нашег лепог Кладова.

Представа је, првенствено, намењена предшколцима и првацима, истичу у Агенцији, и напомињу да кроз песму и игру "Пажљивко" учи малишане како да се понашају у саобраћају.

Порука представе је да се деца осамостале у саобраћају, да буду безбедна на путу од школе до куће као и у свакодневним ситуацијама.

На крају едукативне представе, свако дете је добило поклон у виду едукативно-промотивних материјала.

Агенција за безбедност саобраћаја наставиће са својим превентивно-промотивним активностима, у циљу повећања безбедности деце, али и осталих учесника у саобраћају.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs