Вести

Почело уклањање дивљих депонија

Општина Кладово једна је од 30 локалних самоуправа са којима је Министарство за заштиту животне средине потписало уговоре за пројекте уклањања нелегално одлаганог отпада и дивљих депонија.

Акција "Превенција нелегалног одлагања отпада и његово уклањање у општини Кладово" спровешће се на пет локација у насељима Кладушница, Давидовац, Костол, Велика Врбица и Корбово, и у околини или периферији Кладова на 16 локација.

Почетак акције уклањања дивљих депонија, данас су пропратили Саша Николић, председник општине Кладово, Горан Матовић, директор ЈП "Комуналац" и Мирко Гавриловић, општински руководилац програма заштите животне средине.

Саша Николић, председник општине Кладово, истакао је да је ово друга година за редом, од како су опредељена средства од Министарства за заштиту животне средине, за уклањање дивљих депонија и да се ради у континуитету.

"Апелујем на грађане да што мање бацају смеће на местима где није предвиђено, да се што мање праве дивље депоније. У овом тренутку су и температуре велике, долази до паљења тих депонија и пожара. Трошимо материјалне и људске ресурсе. Сви заједно, цела локална заједница мора да учествује у оваквим акцијама, не само ЈП "Комуналац", не само локална самоуправа него и сви грађани. На тај начин желимо да сачувамо животну средину, да дишемо бољи ваздух, да имамо бољу воду за пиће и тако чувамо природу. Ресорно министарство препознаје општине које раде. Локална самоуправа, ребалансом буџета, издвојиће средства за чишћење дивљих депонија, али без помоћи локалне заједнице, сваког појединца ми не можемо да се изборимо са тим. Када туристи дођу у Кладово, кажу да је општина чиста, да се у граду лепо одржава чистоћа. То је успех не нас као локалне самоуправе већ свих грађана који живе на територији општине Кладово и људи који учествују у овој причи. Поред тога што апелујем желим да кажем и хвала грађанима зато што наш град и наша општина јесте једна од најчистијих општина у Републици Србији", рекао је Саша Николић, председник општине Кладово.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs