Вести

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ "ЗАПЛОВИ СРБИЈОМ"

У организацији Агенције за управљање лукама, данас је у свечаној сали Скупштине града Сомбора одржана промоција пројекта "Заплови Србијом", којој су присуствовали Бојан Божановић, заменик председника општине Кладово, и Славољуб Малетић, помоћник председника општине.

Бојан Божановић, заменик председника општине Кладово, захвалио је Влади Републике Србије, Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Агенцији за управљање лукама што су препознали Кладово као потенцијал за развој наутичког саoбраћаја и речног туризма у Источној Србији.

"Присутност општине Кладово у овако значајном државном пројекту само је још један показатељ да Кладово има светлу будућност и да постаје прави бисер туризма у овом делу наше лепе Србије. Како се овим пројектом развијају и оплемењују туристички садржаји у локалним самоуправама, ово је шанса да Кладово употпуни своју туристичку понуду поред свих тренутних садржаја које нуди, а морам нагласити да је велелепна реконструисана тврђава Фетислам, која се ускоро отвара, замајац ка новим успешним пројектима. Поред пристана, на којем ће надамо се ове године пристати много више крузера, изградња марине допринеће да се Кладово укључи у светске трендове наутичког сабраћаја и туризма. Пројекат Заплови Србијом је покренут у правом тренутку и искористио бих прилику да свима пожелим срећу у даљој реализацији", рекао је Божановић, заменик председника општине Кладово.

Пројекат "Заплови Србијом" иницирала је Агенција за управљање лукама у циљу изградње инфраструктуре за путнички и наутички саобраћај-марине и међународна путничка пристаништа, као и развој линијског саобраћаја, каналског туризма.

Имајући у виду значајне наутичке потенцијале Републике Србије, током пројекта радиће се интензивно на подизању свести локалних самоуправа, пословне јавности о предностима развоја наутике.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs