Вести

Прва национална конференција о породици "Србија – наша породица"

Министарство за бригу о породици и демографију организовало је Прву националну конференцију о породици "Србија – наша породица".

На конференцији где су присуствовали и говорили председник Народне Скупштине Републике Србије Владимир Орлић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заменик државног секретара за бригу о породици у Министарству културе и иновација Републике Мађарске Атила Бенеде, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у Министарству спољних послова Арно Гујон, представници Српске православе цркве, УНИЦЕФ-а и Популационог фонда Уједињених нација у Републици Србији присуствовала је и Општина Кладово, коју су представљали помоћница председника општине Невенка Болдорац и заменик начелника ОУ Душан Белић.

Проф. др Кисић истакла је да је породица гарант опстанка друштва, државе и нације и нагласила да заштита породице у свету који се убрзано мења представља највећи изазов и најодговорнији задатак којем ће Министарство за бригу о породици и демографију посветити, уз безрезервну подршку председника државе Александра Вучића и Владе Републике Србије, и уз помоћ локалних самоуправа.

Министарка је најавила формирање Радне групе при министарству као тело за директну коминикацијуу ЈЛС са министартсвом чији је задатак пружање логистике у изради локалних планова и стратегија и пружању стручне помоћи.