Вести

Саша Николић, председник општине Кладово

На конститутивној седници Скупштине, на којој су верификовани мандати 28 одборника, колико их је у новом сазиву, дипломирани економиста, Саша Николић, повереник кладовских напредњака, изабран је за председника општине Кладово.

За избор Николића гласало је 19 одборника, док је избор Бојана Божановића, професора математике, за његовог заменика, такође подржало 19 одборника.

Након што су одборници новог сазива СО Кладово положили заклетву, избору председника општине и његовог заменика, претходио је избор предсеника локалног парламента.

На првој радној седници новог сазива локалног парламента, функција секретара СО Кладово једногласно је поверена Браниславу Јордачевићу, дипломираном правнику.

Одборници су изабрали и 7 чланова Општинског већа, у коме су по функцији Саша Николић и Бојан Божановић, нови већници су напредњаци, Ђорђе Миленковић, Саша Спасојевић, Радосава Богдановић и Братислав Николић.

После тих одлука престао је мандат члановима Привременог органа опшине Кладово који су ту функцију Одлукон Владе Републике Србије обављали од 3. фебруара ове године.

 

 

 

Извор: ТВ Кладово