Вести

Школе прославиле Савиндан

У Основној школи "Вук Караџић" и у Средњој школи у Кладову директори, ученици, просветни радници, родитељи, свештенство цркве Светог Георгија и представници локалне самоуправе, данас су, уз пригодан програм, прославили школску славу Савиндан, којим се обележава сећање на српског просветитеља, творца законодавства и првог српског архиепископа.

У школама, програм је почео химном посвећеном Светом Сави. Након резања колача, домаћин овогодишње славе у ОШ "Вук Караџић", наставник математике, Дејан Радуловић предао је колач будућем домаћину Моники Настић, из реда родитеља, а у Средњој школи Јелена Петковић, професорка хемије, будућем колачару Игору Спасићу, професору информатике.

У име локалне самоуправе и своје лично име честитке просветним радницима и ђацима општине Кладово упутио је Бојан Божановић, заменик председника општине Кладово, и поручио ђацима да буду успешни и да остваре своје планове, а локална самоуправа је ту да им обезбеди још боље услове за образовање.

У кладовској осмогодишњој школи уручене су награде и похвале ђацима и наставницима за учешће на општинским и окружним такмичењима, као и за учествовање на Светосавском квизу.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs