Вести

СТРУЧНИ СКУП МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ВАСПИТАЧА

Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, од 6. до 9. октобра, организује стручни скуп у хотелу "Ђердап" ради усавршавања за медицинске сестре-васпитаче, васпитаче, стручне сараднике и директоре.

Иначе, у предшколским установама Србије и у ПУ "Невен" у Кладову спроводе се обуке и имплементација нових Основа предшколског програм "Године узлета" у оквиру којих је сарадња са локалном заједницом веома важна и добила је потпуно нову димензију партнерства.

Част да отвори скуп и пожели добродошлицу припала је Саши Николићу, председнику општине Кладово.

"Контакт са локалном заједницом врло је битна, јер је дете активни учесник заједнице вршњака и одраслих, укључује се и охрабрује да испитује и сазнаје. Својим учешћем у заједници вршњака, вртића и локалној заједници уче да буду одговорни према себи, другима и окружењу. Улога васпитача је од непроцењивог значаја, вама поверавамо највредније што имамо, а то су наша деца. У васпитању не учествују само родитељи и васпитачи већ и локална заједница. Они су активни тимски учесници разних активности, на тај начин постају самоуверени, самостални и одговорни. Васпитачи подстичу њихов развој и учење кроз игру, причу и дружење. Приликом посете разним установама постају креативни, истражују своје окружење, уче да слушају једни од других. Уче да прихватају друге, али и да сами буду прихваћени", истакао је Николић.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs