Вести

У општини Кладово грађевинска сезона не јењава

У Дунавској улици иза управне зграде хидроелектране "Ђердап" и старог Дома здравља, почели су радови на реконструкцији паркинг простора површине 1000 квадрата на коме ће места бити за 37 аутомобила.

После грубих радова следи асфалтирање платоа са два слоја асфалта, изравњавајућим и завршним слојем, дебљине 6 центиметара и обележавање хоризонталне сигнализације.

Радове вредне 3 милиона динара финансира општина Кладово, која је издвојила и средства за поплочавање бехатон коцкама 220 квадрата, приступне стазе са ивичњацима које воде до храма "Свети Ђорђе" у Кладову.

"Иако смо на прагу зиме, грађевинска сезона не јењава, јер се ради на више локација", нагласио је, после обиласка радова, Саша Николић, председник општине Кладово и додао да је у току друга фаза реконструкције градске зелене пијаце, која садржи поплочавање бехатон коцкама партера површине 1150 квадрата.

Када радови буду завршени на пијачном платоу, биће монтирано још 12 нових тезги.

Зелена пијаца у Кладову у функцији је од 1958. године, а употребну дозволу добила је 1962. године.

Градска пијаца заузима строги центар града и после шест деценија дочекала је нова улагања.

"Радове вредне око 6 милиона динара из буџета финансира локална самоуправа", изјавио је Николић и најавио трећу фазу обнове која креће следеће године.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs