Вести

Уређење дечјих паркова

Општина Кладово, као и ранијих година, побринула се да најмлађи становници наше општине имају лепо уређена и реквизитима опремљена игралишта.

Дечји паркићи на шест локација, захваљујући улагањима општине Кладово, биће опремљена и уређена у којима неће уживати само најмлађи већ и старији суграђани.

Саша Николић, председник општине Кладово, истиче да је "у плану уређење дечјих игралишта у неколико насеља. На иницијативу и ангажовањем самих мештана направљен је леп парк у Малој Врбици за децу, али и пензионере. Где год имамо велики број деце уредићемо паркиће не само до краја ове године, него ћемо са овом лепом праксом наставити и у наредној години", рекао је Николић.

У Малој Врбици отворен је лепо уређен дечји парк са разноврсним мобилијаром.

Малишани овог насеља са уживањем ће се играти на мултифункционалном комплексу са кулом и тобоганом, дрвеним љуљашкама, клацкалицама и лелујавом мосту.

Игралиште је уоквирено пешачком стазом уз коју је постављен бетонски плато са столовима и клупама, а освежена је и фасада помоћног објекта у непосредној близини.

Исти мобилијар красиће игралиште и у Костолу, а у насељу Пемци стари мултифункционални комплекс са кулом замењен је новим.

Малишани Брзе Паланке и Вајуге на игралиштима ће имати на располагању, такође, мултифункционални комплекс са кулом, тобоганом и стрмом равни.

Партерно оплемењивање мултифункционалним комплексом са кулом и тобоганом, обавља се и у дечјем игралишту код "Симпа".

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs