Вести

Уређење обданишта и Дома културе

Два ресорна министарства Републике Србије суфинасираће заједно са општином Кладово уређење два веома важна објекта у нашем граду.

Наиме, Министарство за бригу о породици и демографију, за подршку спровођења мера популационе политике, определило је средства за обнову и опремање Предшколске установе "Невен", а Министарство културе за уређење Дома културе.

"Уређење Предшколске установе "Невен" најзначајнији је пројекат за општину Кладово, јер су проширени капацитети за наше најмлађе суграђане. Још увек радимо на проширењу и побољшању услова у нашем обданишту. У току је јавна набавка и надам се да ће се, у наредних 15-ак дана, почети са реализацијом", рекао је Саша Николић, председник општине Кладово.

Говорећи о програму "Градови у фокусу", Николић је рекао да је "зграда Дома културе у таквом стању дуги низ година. Локална самоуправа је санирала кров, сређена је електроинсталација и сада је на реду уређење спољне фасаде и замена прозора. У томе нам помаже Министарство културе. Имамо добру сарадњу са свим ресорним министарствима. Без њих и помоћи Владе Србије и нашег председника ни Кладово не би овако лепо изгледало као што изгледа данас".

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs