Вести

За Дан општине Кладово додељене традиционалне награде

Поводом Дана општине Кладово, 26. априла, данас је у вили "Ружа" одржана свечана академија, уз интонирање химне "Боже правде", у извођењу ученика Основне музичке школе "Константин Бабић".

Бројним гостима обратили су се Саша Николић, председник општине Кладово и Маја Гојковић, потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе.

Присутне госте поздравио је Николић, који је у своје лично име и у име локалне самоуправе честитао Дан општине и истакао да је "велико задовољство, на овај посебан дан за све Кладовљане, да буду у друштву суграђана, који су својим делима обележили годину за нама, али и показали свима да је за људскост, храброст, за љубав довољно бити само човек".

"Почаствован сам и привилегован да руководим општином Кладово, у којој свакога дана сви ми, заједно стварамо друштво у којем су оваква дела и људи, уобичајена и сасвим нормална појава, а не изузеци. Тако градимо генерације које ће се за наш град и општину увек борити и наставити путем развоја. Тај пут креиран је према потребама наших становника, а задовољство суграђана обезбеђењем бољих услова живота гради и бољу средину у којој заједно можемо још више и боље. Стабилна и јака држава стоји уз нас, подршка коју имамо од Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, даје нам вољу и подстрек да су нам приоритети оправдани и у интересу свих наших суграђана. Данас је Кладово лепше и боље место за живот. Сваки метар обновљеног пута, изграђене комуналне инфраструктуре, обновљени јавни објекти, школа, вртића, културног наслеђа само су део великог посла на јачању локалног поноса наших становника. Способност да схватимо и покренемо све што Кладово може учинити лепшим и бољим, наш је улог за време пред нама. Уз искрену захвалност свим нашим суграђанима, добитницима признања, обећавам да ћемо као локална самоуправа остати чврсто опредељени и снажно посвећени развоју и напретку нашег Кладова, чинећи га сваким даном бољим и лепшим местом за живот, јер то наши суграђани заслужују", истакао је Николић.

Традиционално, овом приликом додељена су признања и награде онима који су својим радом, хуманошћу, залагањем и истрајношћу обележили прошлу годину или оставили дубок траг који ће и будућа поколења општине Кладово памтити по великим делима.

Повеља почасног грађанина додељена је Александру Вучићу, председнику Републике Србије, за изузетан допринос и јачање угледа и свеукупног развоја општине Кладово.

У име председника РС, повељу је примила Маја Гојковић, потпредседница Владе РС и министарка културе, и истакла да јој је "изузетно задовољство да у име председника прими вредно признање, јер Србија уме да препозна и цени све оно што је он урадио. Захваљујући неисцрпној енергији Александра Вучића Србија је постала омиљена земља".

"Видљиви докази о којима је говорио Саша Николић, али и природне лепоте, богата историјска и културна понуда су важне јер можемо побољшати живот грађана у општини. Равноправна заступљеност културних садржаја доказ је да не постоје мале и велике средине. Тврђава Фетислам ће дати подстицај култури и туризму Кладова и Србије", истакла је Маја Гојковић, министарка културе и потпредседница Владе РС.

Повеља захвалности припала је ГИЗ-у, немачкој организацији за међународну сарадњу, за изузетан допринос и сарадњу на развоју партнерских односа са општином Кладово на реализацији пројекта "ЕУ за културно наслеђе и туризам".

Добитник Повеље захвалности је и Туе Тортзен, председник Данског синдиката града Хилерод, за плодотворну сарадњу и изузетан допринос у афирмацији општине Кладово и пружену помоћ општини и грађанима општине Кладово.

Удружење "Нада" из Кладова носилац је Повеље захвалности за радне резултате колектива, односно, за хуманитарне активности, исказану солидарност, креативно учење и рад са децом, а Душан Лазовић и Мирослав Павловић, Повељу захвалности добили су за изузетан допринос и испољену солидарност.

Годишња награда за хуманитарне активности и испољену солидарност грађана, додељена је Стефану Чокањеловићу, раднику Здравственог центра Кладово.

Годишња награда за радно ангажовање уручена је Марку Груичићу, професору француског језика и књижевности, за постигнуте резултате у просвети.

Бранку Бекеревићу уручена је годишња награда за постигнуте резултате у спорту, у области планинарства.

 

 

 

Извор: kladovo.org.rs