Вести

ЗЦ Кладово добио магнет и мамограф

Председник општине Кладово Саша Николић посетио је данас Здравствени центар Кладово, у који је стигла нова магнетна резонанца и најсавременији мамограф.

Приликом обиласка, у разговору са лекарима и здравственим радницима кладовског здравственог центра, Николић је истакао задовољство због континуираног вишегодишњег улагања државе у здравство, у читавој Србији.

"Морам да истакнем да сам веома поносан, јер са новим апаратима које је држава обезбедила за ЗЦ Кладово, на иницијативу председника Вучића, ниво дијагностичких прегледа у нашој здравственој установи подигнут је на ниво који имају најопремљенији клинички центри или институти у нашој земљи. За наш мали град, то је од непроцењивог значаја! Данас смо добили магнет и мамограф, пре тога и скенер, два рентген апарата, прошле године и санитете, апартат за брахитерапију, стубни гастроскоп и колоноскоп и још много апарата и опреме. Зато грађани Кладова али и читавог овог региона сада заиста не морају да одлазе у Ниш или Београд, већ велики део дијагностичких процедура могу да обаве управо овде, у Кладову. То је најбоља потврда одговорне, државотворне политике који председники и Влада Србије воде, а које се огледа у бризи о сваком човеку, без обзира у ком делу наше лепе земље живи", рекао је Николић.

Николић је нагласио да ће и локална самоуправа наставити да, са своје стране, подржава лекаре и медицинске раднике здравственог центра, како би се квалитет здравствених установа додатно унапредио.

"Већ неколико година уназад, држава Србија значајна средства издваја како би подигла квалитет здравствених услуга у свиом здравственим установама широм земље, а ми, као локална самоуправа, ту смо да додатно подржимо све напоре и активности наших здравствених радника, и да, сходно могућностима које као локална самоуправа имамо, увек будемо отворени за сваки вид помоћи и подршке, било да је реч о набавци нових санитетских возила, улагања у набавку медицинске опреме и апарата, или грађевинским радовима на изградњи и реконструкцији појединих делова болнице и дома здравља", закључио је Николић.

 

 

 

Извор: Општина Кладово